Smalt nederlag til Give i ”cigaræsken”

Skanderborg Håndbold – HK Give Fremad 2. div. 27-26 (14-15)

Det lykkedes ikke for Give at forsvare den 2. plads man ellers havde indtaget efter sejren over Svendborg på hjemmebane i forrige uge. På en svær og uberegnelig udebane i Morten Børuphallen (bedre kendt som cigaræsken) led Givemandskabet et smalt og klassisk træls 1 målsnederlag, hvor hjemmeholdet scorede sejrsmålet usle 5 sekunder før tid. Med sejren klatrede Skanderborg op på 2. pladsen i rækken, mens Give pt. indtager rækkens 4. plads.

Fører med 2 mål fem min. før tid
Altså endnu et 1 målsnederlag hvor modstanderen scorer i de døende sekunder (som i HC Odense, red.), og Gives træner Kedde Jensen var efter kampen ”pænt frustreret” over for nederlaget. – Den her kamp må vi ikke tabe. Overhovedet ikke. Vi fører 25-23 fem minutter før tid og har gennem hele 2. halvleg været foran. Vi har endda også flere muligheder for at lukke kampen, men igen ser vi mange små dumme fejl snige sig ind på holdet – og det kommer så til at koste dyrt i kampens sidste to minutter, lyder det fra en ærgerlig Kedde Jensen.

Skidt start for Give
Give fik en svær start og var bagud 7-3 efter 10 minutter, fik sig kæmpet flot tilbage og var nede med 2 efter 20 minutter. Ved pausen var det vendt til en 15-14 føring til Give, hvilket gav grobund for optimisme op til 2. halvleg i Givelejren. – Det er altid uberegneligt, hvad Skanderborg stiller med, alt efter hvordan det ser ud for deres 1. hold i Ligaen. Vi skulle bruge det meste af 1. halvleg på at få justeret det forsvarstaktiske ind efter de folk, de nu kom med, og det lykkedes fint nok. Vi kommer også ok ud til 2. halvleg, fører hele tiden – men vi kommer på trods af chancer og muligheder aldrig afgørende foran. Bl.a. fordi vi igen brænder lidt for mange chancer, og så kommer fejlene. De kommer sådan lidt over det hele på banen, og når fejlene begynder at koste, så stresser vi, laver flere fejl, og så ender med, at vi smider det hele på gulvet, siger Kedde Jensen,

Kedde: God mavefornemmelse, men …
Han havde på trods af den stigende fejlprocent gennem 2. halvleg en god mavefornemmelse ved stillingen 25-23 til Give med 5 minutter igen.

– Jeg troede fuldt og fast på, at vi vandt den her kamp. Skanderborg havde én mand, som vi bøvlede en del med at få styr på, men det var så også dét. Skanderborg er da et ok hold, der kan spille noget fint håndbold, men det er også et hold, som vi kan og bør slå. At vi så står her bagefter med et nederlag er derfor ekstra bittert og frustrerende for såvel spillerne som mig, konstaterer Kedde Jensen, der dog også har nogle gode momenter i spillet, han kan tage med til ugens træning, hvor der vil blive fokus på at få rettet de fejl, der kostede sejren i Skanderborg. Fejl der skal elimineres inden topkampen på søndag, hvor rækkens nr. fra Otterup kommer på besøg i Ikærhallen. (læs optakt til den kamp på netavisen i denne uge)

Skagen stærk i Skanderborg
Christian Skagen Pedersen stod bedst i billedet mod Skanderborg. Bl. a. brillerede den teknisk stærke fløjspiller med 9 scoringer, og leverede ifølge Kedde Jensen generelt en rigtig god præstation.

Mål for Give:

Christian Skagen Pedersen 9

Christian Jespersen 8

Brian Køhler 3

Anderas Oliver Bjerre 3

Kasper Tømrer Nielsen 2

Morten Axelsen 1