Stærk venstrehånd på plads i HK Give Fremad

De hører til en sjælden race indenfor håndboldverdenen , og derfor er efterspørgslen af dem tilsvarende stor. Der er selvfølgelig tale om træfsikre venstrehånede spillere, der både kan sætte bolden i nettet og dække op. HK Give Fremad har været på jagt efter sådan en spiller længe, og nu er det endelig lykkedes at finde ham i form af 23 årige Nikolaj Laursen, der har lavet en 1 årig aftale med klubben.

Laursen har tidligere spillet i Silkeborg-Voel, men har haft håndboldpause ca. 1 1/2 år bl.a. grundet militærtjeneste. Han har dog bygget på rent formmæssigt via målrettet træning i styrketræningslokalet, så lige nu er det ret beset et spørgsmål om at få en masse kondition bygget på.

Fysisk stærk med et tørt hug
Givetræner Kedde Jensen er begejstret for, at det langt om længe er lykkedes for klubben at finde en venstrehåndet højre back.

– Nikolaj er en fysisk stærk spiller med et dejligt tørt hug. Nu skal vi lige bruge noget tid på at få ham spillet ind på holdet, men jeg er ikke i tvivl om, at han er manden, der kan løse opgaven på højre backpladsen. Nikolaj har imponeret til træning, og han gjorde det godt i vores første træningskamp mod Rækker Mølle, så jeg vidste med det samme, at der skulle laves aftale med den gut her, siger Kedde Jensen, der med tilgangen af Nikolaj Laursen til truppen får en vigtig brik til puslespillet med at få den nye trup til sæson 2015-16 på plads.

Næsten i mål med truppen
-Nu er vi næsten i mål, og jeg forventer helt klart, at truppen er på plads, når vi starter op med træningen igen efter ferien d. 3. august. Så skal der arbejdes benhårdt, for det er en tough række, vi er kommet i med 3 nedrykkere og fire 2. hold til Ligaklubber. Det bliver en hård sæson med mange svære kampe, men det skal vi ikke pive over, for det er udviklende for holdet og spillerne at blive matchet benhårdt hver gang, påpeger Kedde Jensen.

Til Give pga. Dubadi
Tilbage til Nikolaj Laursen, der igen var i opstillingen mod Rækker Mølle i de to klubbers 2. indbyrdes opgør. Det blev til et par fine scoringer fra venstrekanonen, inden han i 1. halvleg måtte udgå med en forstrækning i baglåret. Det forhindrede nu ikke truppens nye spiller i at fortælle lidt om, hvordan han er havnet i Give.

– Jeg kender jo Mikkel Dubadi, Gives målmand. Vi har bl.a. trænet lidt sammen, og han har gået og skubbet lidt til mig, om ikke jeg skulle i gang med at spille håndbold igen. Han har fortalt mange gode ting om Give, og da jeg har fået lysten til håndbold tilbage, synes jeg, at det var et forsøg værd at prøve det af i Give, fortæller Nikolaj Laursen.

Skal læse til ingeniør i Aarhus
Oprindeligt kommer Laursen fra Silkeborg, men efter sommerferien skal han starte på ingeniørstudiet i Aarhus, så han vil fremover blive en del af den ”Aarhus-bus”, der kører i fast rutefart mellem Jyllands hovedstad og Give 4 gange om ugen med håndboldspillere.

– Jeg synes, at det virker til at være et godt og hyggeligt sted her i Give, og jeg ser rigtig meget frem til for alvor at komme i gang med at spille håndbold her i klubben, siger Nikolaj Laursen.

Følgende 10 spillere er dermed på plads med aftaler for 2015-16:
Mikkel Dubadi (m), Ole Hansen (m), Kasper ”Tømrer” Nielsen, Kim Nissen, Nicolai Emborg, Jonas Isaksen, Thomas Vestergaard, Anders Bøtcher, Christian ”Skagen” Pedersen og Nikolaj Laursen.

Mon ikke der skal findes i hvert fald 4 spillere yderligere, inden truppen er komplet? Det ville uden tvivl klæde truppen med eksempelvis yderligere en venstre back og yderligere en playmaker!

Hård start i turneringen
Give lægger pudsigt nok ud mod Rækker Mølle i den første turneringskamp d. 27. september på udebane, og i den første hjemmekamp d. 4. oktober tager man imod GOG Håndbold 2, hvorefter HC Odense venter på udebane d. 18. oktober. En forholdsvis hård opstart, kan man vel godt konstatere!