Tidligere ligaspiller klar for Give

Den 28-årige højreback Simon Bohnfeldt Madsen er startet i HK Give Fremad, og den hårdtskydende venstrehåndsspiller fik debut allerede i fredagens kamp mod Svendborg efter blot to træningspas sammen med sine nye holdkammerater.

Det er en spiller med et flot cv, som Give har fået lavet en i første omgang ½ årig aftale med. Simon Madsen har bl.a. spillet 1. divisionshåndbold i Vejle i 3 ½ år, og herefter skiftede han til HC Midtjyllands Ligahold, hvor han spillede i 2 ½ år, inden turen i 2016 gik til Ribe Esbjerg.

Skadespause på 1 1/2 år
En skulderskade og 2 deraf følgende operationer har dog holdt Simon Madsen har håndboldbanen i 1 ½ år. En rensning af skulderleddet i juli 2015 resulterede desværre i en såkaldt frossen skulder, og det endte med en operation i januar 2016 og en herpå følgende lang genoptræningsfase, hvor Simon Madsen ikke kunne bruge sin venstre arm i 9 måneder til ret meget andet end at trykke på TV’ets fjernbetjening.

– Det var en rigtig hård periode at komme igennem. Ikke mindst fordi, min kone og jeg i den periode fik vores søn, og så gik jeg rundt med en skadet arm og kunne ikke løfte på ham. Derudover var det også rigtig træls, for jeg ånder og lever for håndbold og vil bare så gerne spille, fortæller Simon Madsen torsdag aften til avisens udsendte.

Han fik i 2016 besked fra lægerne om, at det kunne vare fra 2 til 10 år, inden hans skulder gik i orden.

– Derfor valgte jeg operationen Det skulle bare ikke være slut med håndbold i en alder af 26-27 år, og det går bestemt også den rigtige vej, selvom jeg stadig har smerter, fortæller Simon Madsen.

Glæder sig helt vildt til at komme i gang
Samtalen foregår i Ikærhallen, hvor 2. divisionstruppen er samlet til træning, og mens hans nye holdkammerater løber og varmer op med en gang fodbold, laver den garderhøje højreback øvelser for sin skulder. Man kan se, at han glæder sig til at komme i gang med at spille håndbold. Og det lægger han da heller ikke skjul på.

– Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til kampen i morgen. Det er næsten 2 år siden, jeg spillede min sidste kamp, og at jeg nu er kommet så langt, og at jeg er klar til at tørne ud, det er bare fantastisk, lyder det med et bredt smil og stor entusiasme fra Simon Madsen.

Mangler ca. 10.000 skud
Han ved godt, at der går en rum tid, inden han er tilbage på tidligere tiders niveau, hvor han var en frygtet skytte og gennembrudsstærk spiller, der scorede mål på samlebånd. Således blev Madsen tilbage i 2012-13-sæsonen den næstmest scorende i 1. division for Vejle med 144 mål.

– Jeg mangler vel omregnet i runde tal ca. 10.000 skud på mål, inden jeg er på niveau igen. Derfor er jeg også glad for at få chancen her i Give, hvor jeg stille og roligt kan arbejde og spille mig i topform. Jeg glæder mig til at kunne bidrage med en masse her i Give, og jeg håber og tror da også på, at klubben kan få en hel masse ud af mig. Jeg ved, at der er et godt setup i Give, og efter en god snak med Kedde Jensen (sportschef i Give, red.) gav det bare god mening at give det her en chance, siger Simon Madsen.

Kender mange i Gives trup
Han kender i forvejen en del af spillere i truppen, idet han har spillet sammen med Mads Overgaard, Kasper Tømrer Nielsen og Rolf Hessellund i Vejle, ligesom han har været holdkammerat med klubbens pt. skadede målmand Amer Novljanin i HC Midtjylland. Derudover har han spillet en del sammen med klubbens serie 1 træner, Heino Berg Jepsen, så Simon Madsen føler sig allerede godt tilpas i Give.

Godt tilpasse er også Gives træner Bjørn Hessellund samt sportschef Kedde Jensen. De er glade for at kunne skrive Simon Madsen ind i truppen.

Endelig en venstrehånd til bagkæden
– Simon er så absolut en spændende spiller. Nu får vi tilknyttet den venstrehånd, som vi har manglet, og det giver os en del flere muligheder angrebsmæssigt. Vi bliver i hvert fald sværere at spille imod nu, konstaterer Bjørn Hessellund.

Hessellund og Jensen maner dog også til besindighed, for det er som sagt tæt på 2 år siden, at Simon Madsen sidst var i kamp.

– Vi skal give Simon tid til at banke rusten af og finde sin form. Men da han jo kommer fra et højere niveau, er vi ikke i tvivl om, at han kan bidrage med en hel del allerede nu, lyder det fra træneren og sportschefen

Passer perfekt til Give
Kedde Jensen har faktisk haft Simon Madsen på blokken i flere omgange, og han har faktisk fulgt den dygtige bagspiller gennem flere år.

– Jeg har kendt Simon, siden han var en bette knægt og fulgt ham nøje i Vejle, HCM og Ribe. Da vi så fik muligheden for at lave en aftale med ham her til forårssæsonen, var det bare med at slå til. Simon passer nemlig perfekt både på det menneskelige og det håndboldmæssige plan til en klub som Give. Jeg er stolt over, at det er lykkedes at lave sådan en deal her, og jeg tror og håber, at Simon kan blive en stor gevinst for Give – både på kort og lang sigt. Han kan hjælpe os, og vi kan hjælpe hans karriere i gang igen, så det er jo en ren win-win-situation, siger Kedde Jensen.

Skudstærk to-vejsspiller
Simon B. Madsen karakteriseres af sportschefen som en skudstærk og gennembrudsfarlig venstrehåndspiller med et godt blik for spillet og en rigtig god fysik. Han har også kvaliteter i forsvarsspillet og er dermed en rigtig to-vejsspiller, som det hedder i håndboldjargonen.

Pt. er Simon Madsen uden job, men han søger med lys og lygte efter job som pædagogmedhjælper.

Måske HK Give Fremads formand Christian Lyager kan hjælpe med det, idet formanden jo til daglig er afdelingsleder i SFO’en på Firkløverskolens Ikærafdeling.