Topholdet for stor en mundfuld for Give

Give Fremad 2. div. – Otterup HK 30-22 (12-13)

Hvis formanden for HK Give Fremads Erhvervsklub, Alf Sørensen, lørdag aften var ved at kløjs i smørrebrød og kransekage, kan han passende sende en ”venlig” hilsen til 2. divisionsholdet fra Giv Fremad. Den gode Sørensen havde nemlig ved erhvervsklubbens spisning forud for Gives kamp mod Otterup lovet spillerne en masse smørrebrød og kransekage, hvis de slog rækkens nr. 1. Det gjorde de ikke, og derfor stod der 30-40 stykker topbelagt smørrebrød på Alf Sørensens stuebord lørdag aften. Håber han havde familien på besøg!

Give ok med i 1. halvleg
Tilbage til selve kampen lørdag eftermiddag kunne de mange tilskuere i Ikærhallen konstatere, at Give var ret godt med i 1. halvleg mod det gæstende tophold fra Otterup: men de kunne også konstatere, at hjemmeholdet skulle vise fra sin allerbedste side for at følge med, for 1. divisonsnedrykkkerne fra det nordlige Fyn viste sig som en endog meget kompetent modstander med rigtig godt styr på såvel forsvars- som angrebsspillet. Give hang på, og pausestillingen 13-12 til Otterup var absolut til at arbejde videre på for hjemmeholdet, der før pausen kom fint tilbage fra at være bagud med 3 mål.

Modløst Givehold løbet over ende i 2. halvleg
Men havde hjemmeholdet et vist håb om point i den her kamp efter pausesnakken, blev det håb nådesløst skud ned af de træfsikre fynboer, der i 2. halvlegs første 8 minutter bragte sig foran 19-15, og dermed mistede et mere og mere modløst Givemandskab enhver form for tro på tingene. 4 minutter senere stod der 22-16 til gæsterne, der scorede efter behag og morede sig kongeligt i Ikærhallen, hvor selv de 4 lokale knægte, der kampen igennem havde hamret løs på 3 olietønder i hallens sydvestlige hjørne totalt mistede gejsten og forlod i frustration posten. Det gjorde mange af Gives spillere også rent mentalt, og ret beset er slutcifrene på 30-22 til Otterup billigt sluppet. Det kunne være gået meget værre mod en modstander, der simpelthen på dagen var en klasse bedre end Give!

Kedde Jensen ret tilfreds med 1. halvleg
Den erkendelse var Gives træner Kedde Jensen også nået frem til efter kampen, da han efter lang tid i omklædningsrummet med spillerne mødte den samlede sportspresse fra VAF og Give Avis. – Vi spiller en fin 1. halvleg, og får i starten af kampen også stresset Otterup ret godt. Jeg føler, vi har styr på det i kampens første 10 minutter, men så begynder vi igen at stresse og lave tekniske fejl. Et par gange er vi nede med 3, men vi får rokeret lidt på tingene på banen, og vi kommer godt tilbage inden pausen, hvilket var udmærket konkluderer Kedde Jensen om sit mandskabs 1. halvleg.

Vi mangler i den grad indstilling!
Ordet udmærket indgår derimod langt fra i det ordforråd Givetræneren bruger om sit holds præstation i 2. halvleg. – Overordnet vil jeg sige om 2. halvleg, at vi i dén grad mangler indstilling! Når tingene ikke lykkedes, skubbede man blot skylden videre på andre, her i blandt dommerne, folk løb ikke med hjem, og man hankede simpelthen ikke op i sig selv. Det gav Otterup alt for let spil, og de var bare meget, meget grundigere end os med både deres forsvars- og angrebsspil. Vi havde inden kampen aftalt nogle meget klare retningslinjer for, hvordan vi skulle spille den her kamp, men de aftaler blev brudt gang på gang, og så bliver vi bare 20 % ringere. Og det går bare ikke mod et godt hold som Otterup, konstaterer en synligt skuffet Kedde Jensen.

Otterup ligner et kommende 1. divisionshold
Og fynboerne ER et godt 2, divisionshold, der uden tvivl går hele vejen i denne sæson. 1. Sammenlagt kommer de 12 fynboer med 100 velplacerede kilo mere på kroppen og en masse erfaring fra 1. division. Et konsekvent forsvar tilsat et hurtigt og giftigt omstillingsspil har sendt holdet helt berettiget op på rækkens 1. plads – og der ligger de uden tvivl også, når sæsonen slutter. Otterups assistenttræner, Thomas Bernhard, var efter kampen nærmest euforisk glad for sit holds sejr og flotte præstation i Give. – Det er altid møgsvært at spille her i Ikærhallen. Give har et kanonflot setup med masser af liv og stemning omkring kampene, og tilskuerne bakker godt op om hjemmeholdet. Det er flot at se og godt gået af Give. Vi er vildt glade for den her sejr. Vi leverer også en god kamp, så der bliver uden tvivl god stemning i bussen hjem til Fyn, siger den fynske assistenttræner.

Skal have selvtilliden tilbage
God stemning i bussen er der pt. ikke i Givelejren, hvor skuffelsen i spillertruppen over det klare nederlaget til Otterup var markant. – Nu skal vi have fokus på at få spillet til at fungere. Hvad der sker omkring os i tabellen er ligegyldigt. Vi skal have fokus på én kamp ad gangen, og så skal vi frem for alt have selvtilliden tilbage i holdet. Det gør vi ved at arbejde stenhårdt til træning med både det mentale og det håndboldmæssige – og så skal vi simpelthen have en sejr over Vestfyn (rækkens absolutte bundhold, red.) på lørdag, konstaterer Kedde Jensen.

Mål for Give:

Christian Jespersen 6

Andreas Oliver Bjerre 5

Christian Skagen Pedersen 2

Anders Bøtcher 2

Brian Køhler 2

Kasper Tømrer Nielsen 2

Kim Nissen 1

Nicolai Emborg 1

Thomas Vestergaard 1