Topmotiverede HC Odense slog Give i topkamp

HK Give Fremad 2. div. HC Odense 23-24 (11-11)

“Nu skal vi f….. kæmpe om hver eneste fucking bold, så blodet det sprøjter, drenge”. Ja, undskyld det sømandsprægede sprog, kære læser, men denne bastante melding blev fyret af af en Odensespiller efter 43 minutters spil ved stillingen 19-15 til de gæstende fynboere. Og netop essensen af den melding viser spot on, hvad det var for en attitude, der mødte hjemmeholdet allerede fra første fløjt i lørdagens topkamp i en igen-igen propfuld Ikærhal.

Og den viser i bund og grund også den kampafgørende forskel på de to mandskaber. For Give blev i bund og grund overmatchet på attitude og sejrsvilje de første 45 minutter, mens det taktiske skakspil må siges at ende remis. For mens det så sværest ud for Give ved stillingen 16-21 efter 45 minutters spil, sadlede Givetræner om til en mere bidsk og fandenivoldsk 3:2:1 opstilling i forsvaret, og så begyndte Give pludselig at vise tænder.

Nygaard og Bust fandt revnerne i cementen

Det gjorde Hessellunds tropper egentlig også de sidste 5 minutter i 1. halvleg, hvor de lyseblå hentede et odenseansk 3-måls forspring og gik til pausen med 11-11. Ikke mindst i kraft af 3 eminente redninger af keeper Morten Marvig fik Give gejsten og troen tilbage inden pausemokkaen, men hvad der var i den mokka, må guderne vide, for Give kom horribelt ud efter pausen.

I løbet af 10 minutter bragte et veloplagt Odensehold, der fik fantastiske arbejdsbetingelser, sig foran med 4 mål, og på det tidspunkt lignede det en tidlig afgørelse på dén dyst. Mens de mange Givetilhængere på tilskuerpladserne våndede sig højlydt og lignede nogen, der kunne finde på at hive de hvide lommetørklæder frem, åd Give sig pludselig tilbage i kampen.

Efter 49 min. spil fik en Odensespiller rødt kort, og der blev også stanget et par to-minutters udvisninger ud til gæsterne i den hektiske slutfase. Og så tog Give fat. Veloplagte Magnus Nygaard og Chris Bust fandt mere og mere revnerne i cementen i gæsternes ellers skudtætte forsvarsblok, unge Marvig lancerede endnu et par mirakelredninger i målet, og da haluret tikkede om på 59,25 minutter stod der 23-24 – og bedst af det hele: Give var i angreb. Men under pres!

Bedre end Odense indbyrdes -trods alt

Det blev holdets nye højreback, Simon Madsen, der vandt muligheden for at blive dagens mand i skysovs i Ikærhallen, men hans skud blev snuppet af Odenses veloplagte keeper nogenlunde samtidig med, at dommerne piftede topopgøret af. Dermed et nyt nederlag til Give i en vital topkamp (man tabte i januar 31-27 til nr. 1 HEI), og det må vel betragtes som lidt af et mirakel, at Give faktisk stadig er i spil til i hvert fald 2. pladsen, der giver ret til en playoff-kamp om oprykning til 1. division.

Give er nemlig bedst indbyrdes med HC Odense, fordi Give vandt 30-28 i Odense. Det betyder, at hvis Give vinder de sidste 3 kampe, så havner de mindst på rækkens 2. plads – og så hedder det playoff! Derfor var det vigtigt at holde HC Odenses sejr nede på kun 1 mål.

En stor, flot velspillet topkamp blev det ikke. Det var et meget taktisk præget opgør med et knivskarpt Odensehold, der i den grad gik både til og lidt over stregen i bestræbelserne på at holde liv i oprykningsdrømmene. Men sådan agerer man, når man er toptændt og ved, at man har kniven for struben. Fair nok!

Måtte slide alt for hårdt for målene

Givetræner Bjørn Hessellund anerkender også HC Odenses sejr, som han betegner som fortjent.

-Vores største problem i dag er, at vi har meget svært ved at score. HC Odense dækker virkelig godt op i deres stærke 6:0 forsvar, og vi skal slide vildt hårdt for vores scoringer. Vi vidste godt, at dette var sådan Odense ville spille, men i dag magtede vi ikke at løse udfordringerne rent angrebsmæssigt i tilstrækkelig grad, erkender Bjørn Hessellund.

Men Hessellund roser dog sit mandskab for at vise høj moral og komme tilbage efter den miserable indledning på 2. halvleg, hvor man var ned med 5 mål.

-Vi var godt nok hårdt pressede på et tidspunkt, men jeg synes, at Magnus Nygaard og Chris Bust via deres store bevægelighed og direkte angreb på de bittesmå huller i Odenseforsvaret får os ind i kampen igen. Vores omstilling til 3:2:1 i forsvaret hjalp også en del på det. Ok, vi er tæt på at hente en uafgjort i sidste sekund, men set over hel kamp havde det været uretfærdigt. Odense fortjente sejren, og ret beset får vi vel det maksimale ud af kampen ved kun at tabe 23-24, og dermed forblive bedst indbyrdes i forhold til HC Odense, mener Bjørn Hessellund.

Skal “bare” vinde de sidste tre

Give mangler 3 kampe, ude mod KIF, ude mod AGF og hjemme mod Skovbakken. De tre kampe skal “bare” vindes, og så er Give i oprykningsspillet. Bliver det svært? Ja, sikkert, men HC Odense viste denne lørdag med al tydelighed, hvor langt man kan komme med den helt rigtige attitude og sejrsvilje, selv med ryggen mod muren på en på papiret voldsom svær udebane.

Mål for Give: Chris Bust 6, Magnus Nygaard 5, Simon Madsen 5, Anders Bøtcher 3, Mads Overgaard 2, Sebastian Hansen 1 og Kasper Tømrer Nielsen 1.

Man of The Match – kåret af publikum: Chris Bust!