Velkommen til den nye virkelighed

På overfladen er alt ved det gamle, når cheftræner Kedde Jensen under de 3 ugentlige træningspas hersker og regerer med 2. divisionstruppen i Ikærhallen. Der bliver arbejdet stenhårdt, kommandoerne fyger med sønderjyske sprogblomster som underlægningsmusik om ørerne på spillere som salver fra et skarpladt tysk maskingevær, og spillerne sveder bravt og løber med sammenbidte tandrækker de befalede kilometer både i trav, sprint og højintense ryk hen over det blankpolerede halgulv.

Og det er godt nok! Fysikken skal være tiptop i orden, når man her i 2015/16 skal ud og dyste i en virkelig godt besat 2. divisionsrække. Men hvis man går ind og kradser lidt i overfladen, opdager man, at der i forbindelse med den nye sæson er sket et skifte i det mentale mind-set. Der er nemlig kommet en ny virkelighed til Give, og den har bosat sig i Ikærhallen specifikt omkring 2. divisionsholdet.

Truppen har mistet 4 kvalitetsspillere
Efter to år i 2. division med to lige-ved-og-næsten 3. pladser, hvor der med basis i en stærk trup og en ambitiøs og stærk trænerskikkelse både officielt og uofficielt blev talt om oprykning til 1. division, lyder der anderledes ydmyge toner op til sæsonen 2015/16. Af flere logiske årsager, som vi vil komme ind på her.

Kedde Jensen har mistet 4 spillere af høj kvalitet (alle med 1. divisionsniveau), idet Morten Axelsen, Brian Køhler, Christian Jespersen og Oliver Bjerre Møller er væk. En forsvarsstyrmand (som dog var rigtig meget skadet) samt tre offensive spillere med både X, XL og Y-faktor, og der er blot kommet 1 spiller ind i form af venstrehånden Nicolaj Laursen, der for øvrigt har vist gode takter i optakten.

”Vi skal nok få rigeligt at se til”
– Truppen ER smal. 13 spillere er 3 mand i underkanten, men det har været svært på spillermarkedet op til denne sæson. Alle de unge håndboldgutter tror jo, de skal spille mindst 1. division, og vi er bare nødt til at forholde os til denne nye virkelighed her i klubben. Det er urealistisk at tro, at vi får nye spillere ind, inden vi spiller første turneringskamp i Rækker Mølle d. 24. september. Kommer der nye til, bliver det i min optik først til jul. Vi er derudover også kommet i en virkelig svær pulje med 5 potentielle oprykkere, så vi skal nok få rigeligt at se til, vurderer Givetræneren, der for øvrigt er lidt træt af, at man i og omkring klubben de to foregående sæsoner har snakket om oprykning til 1. division.

1. division? Det er jo en helt, helt anden verden
– Jo, vi har været tæt på play-offkampene, men hvis man virkelig vil i 1. division, skal der altså meget mere til mht. det sportslige set-up. Det kræver virkelig en utrolig stærk og bred trup med masser af kvalitet, og så skal man også huske på, at springet fra 2. til 1. division er enormt. En oprykning ville kræve yderligere opjusteringer omkring spillertruppen. Ud fra det synes jeg faktisk, at vi har præsteret ret flot de sidste to sæsoner, vurderer Kedde Jensen, der mht. denne sæson har det fint med at sætte overliggeren i en mere realistisk højde.

Top 5 er muligt, hvis alle yder deres ypperste
– Kommer vi ind i top 5 er det flot, og skal det lykkes, så skal alle mand præstere det ypperste hver gang til både kamp og træning. Vi vil være underdogs i mange af kampene, men omvendt er vi bestemt ikke chanceløse selv mod favoritterne. Vi har ingen stjernespillere, så vi skal via systematisk træning og indarbejdelse af aftaler sørge for, at vi bliver meget svære at spille imod – også for de absolutte tophold. Det hele afhænger af, at vi får kørt vores defensive og angrebsmæssige aftaler og spillemønstre så godt ind, at vi ud fra en rigtig stærk defensiv kan få gang i en masse gode og lette kontrascoringer. For det er ikke til diskussion: I år er det HOLDET, der skal gøre det. Kollektivet, det gode sammenhold og den evige fight er parametre, der skal bære os igennem i denne sæson. Set i forhold til sidste sæson skal vi have hævet vores bundniveau betragteligt, så vi hele tiden spiller meget tæt på vores topniveau. Lykkes dette, ser det fornuftigt ud, pointerer Kedde Jensen, der især glæder sig til kampene mod HC Odense og Fredericia HK 1990.

”Vi skal da drille favoritterne”
– Begge hold er oplagte oprykningsfavoritter, begge hold har satset med udvidelse af i forvejen stærke trupper, økonomien er fin, og især i Fredericia er der ligesom her i Give en helt fantastisk fan/tilskuerkultur, der er med til at bære holdet igennem. Det kunne da være fedt at tage til Fredericia og slå dem i egen hule for øjnene af flere hundrede tilskuere, lyder det fra Kedde Jensen, der generelt bare glæder sig til nu endelig at komme i rigtig kamp om points til kontoen.

Og til at drille alle favoritterne!