Vi præsenterer HK Give Fremads 4 nye spillere

HK Give Fremad har lavet aftaler med 4 nye spillere til 2. divisonstruppen. Her følger en præsentation af spillerne.

Nicolai Emborg
25 år. Playmaker. Bor i Aarhus, hvor han er i gang med at tage en kandidat i medievidenskab. Nicolai er en vaskeægte Giveknægt, der har spillet håndbold i Ikærhallen siden han smed bleen – og hans far halbestyrer Kenn ”Gasser” Dahl Jepsen samlede den op og smed den i skraldespanden med harpiksklude. For 3 år siden forlod Nicolai Give for at spille håndbold i først Skanderborg og senere VRI (3. division, Jyllandsserien). Drevet af ambitioner vender den dygtige playmaker nu tilbage til ”gerningsstedet” i Give for at hjælpe sit hold til en topplacering i rækken. – Nicolai er godt i gang med at spille sig i form, og han har lagt på for uge til uge. Der mangler noget endnu bl.a. skal han blive bedre til at dække op, men jeg ser bestemt perspektiver især omkring Nicolais angrebsspil. Han har et godt drive, og så er han ikke bleg for at gå derind, hvor det gør ondt. Han er kommet med stor energi i træningen, så det ser alt i alt fornuftigt ud, lyder karakteristikken fra træner Kedde Jensen.

Thomas Vestergaard,
19 år. Højre fløj. Bor i Vejle, hvor han går i 3. G på gymnasiet. Den unge Vestergaard ser Give som en god mulighed for at hæve sit spillemæssige niveau i en klub med høje ambitioner og dygtige trænere. – Jeg ser gode chancer for at udvikle mit potentiale her i Give. At spille 2. division på et forhåbentlig kommende tophold giver mig store muligheder for at prøve mig selv af på højt niveau, siger Thomas Vestergaard, der i sidste sæson spillede U 18 i Vejle, og som var inde omkring 1. holdstruppen hos Vejle Elite Håndbold, inden de lukkede. Styrkeområder: Hurtig, masser af gåpåmod, udfordrende og aggressive type med masser af tricks og finter på lager.

– Klubben og spillerne har taget godt imod mig, og i Christian Skagen har jeg en rigtig god mentor, som jeg kan lære mange ting af. Rent socialt er det noget andet end U 18 i Vejle, hvor vi alle var det samme sted i livet. Her er spillerene ældre, nogle har kone og børn, men det fungerer fint, og selve træningen er godt nok hård, men ikke værre end forventet, så jeg glæder mig fort alvor til at komme i gang. Og så glæder jeg mig til at komme til at spille for en stopfyldt hal på hjemmebane – det har jeg ikke prøvet ret meget i Vejle, lyder det fra den unge højrefløj med et cykelstyrbredt smil.

– Thomas er kommet til Give for at spille sin chance. Han har leveret seriøst til træning, og er gået frisk til den. Han har lagt på hele tiden, og det er vigtigt, for han mangler lidt på den fysiske side. Hans skudafvikling bliver løbende bedre, og det her en ung mand, der vil fremad, siger Kedde Jensen om den nye højre fløj.

Casper Sas
22 år, bor i Snejbjerg. Venstre fløj, hvor han skal danne duo med Anderes Bøtcher. Er i gang med en uddannelse til markedsøkonom på Erhvervsskolen i Herning. Casper Sas er søn af den tidligere Givetræner, Georg Sas, så på en måde kan man også her tale om en spiller der ”vender hjem” om end mere på det åndelige plan end det fysiske. – Efter nogle år først i HFH og FCM Håndbold samt i Snejbjerg med 3. divisionshåndbold følte jeg, at det var på tide at prøve noget nyt. Min far og Ole Jensen kender hinanden fra gamle dage, og de satte mig i kontakt med Kedde Jensen, der gerne ville se mig til prøvetræning i Give – og det gik jo som det skulle, siger Casper, der ret hurtigt overbeviste Givetræneren om, at her var der en ung mand, man skulle have papir på.

– Casper er anden type fløjspiller end Anders Bøtcher, og det passer mig fint at vi får flere strenge at spille på netop på den position. Og så kan Casper også dække på backen, hvilket er godt for os. Det giver simpelthen flere muligheder rent taktisk, siger Kedde Jensen, der karakteriserer Casper Sas som en hurtig spiller med en rigtig god springkraft, en spiller med en god statur/fysisk – og så er han en vaskeægte ”Kedde Jensen-spiller”, idet den 22 årige fløjspiller er en god to-vejsspiller, der tager tingene seriøst og arbejder godt for holdet.

– Det har været meget motiverende for mig at skifte håndboldmiljø. Det fungerer allerede nu rigtig godt på både det sportslige som det sociale plan. Jeg er blevet hurtigt integreret på holdet, og det er fedt at der til træningen også bliver arbejdet med spillerne individuelt. Her klør alle på, og alle arbejder seriøst med håndbolden, og jeg skal i hvert fald gøre mit til, at holdet får en god sæson, lyder det dedikeret fra den nye venstrefløj.

Jonatan Isaksen
18 år. Venstre back. Bor I Grindsted, har spillet 4 år i Skjern, senest på klubbens U 18 mandskab. Arbejder som lærervikar og virksomhedsvikar. Det var sportschef Ole Jensen, der skabte kontakten til Jonatan, og efter nogle prøvetræninger faldt en aftale på plads med den hårdtskydende unge mand. – Jeg trængte til at komme videre rent sportsligt. Socialt havde jeg det fint i Skjern, men det er med at slå til, når man bliver tilbudt et træningsmiljø som det i Give, hvor jeg har gode muligheder for at videreudvikle mig, fortæller Jonatan, der er kendt for sit ”slangehug”, hvor han magter at afslutte på de mest krøllede og giftige faconer uden om, mellem og næsten gennem opdækningerne. – Jeg ser mig selv som en ret alsidig afslutter med en god fart. Jeg kan også godt dække op, men det skal jeg så lige have bevist overfor Kedde, kommer det med et skævt smil fra Grindstedknægten, er lige skal vænne sig til en mere boldbesiddende stil i Give end den rene kontrastil fra Skjerntiden.

I forvejen kender Jonatan Isaksen Kenneth Højgård i truppen fra deres fælles tid i Grindsted på U 14-holdet. – Det er fint at kende én i forvejen, som man kan læne sig lidt op af. Der er jo meget nyt, mange nye indtryk som man skal bruge meget energi på at forarbejde her i starten. Det kan godt være, det koster lidt på det sportslige plan her i begyndelsen, men jeg ved, at jeg er her som udviklingsspiller, og kan jeg i løbet af et ½ års tid nå op å at spille 20-30 minutter pr. kamp så er første del af min målsætning i hvert fald opfyldt, understreger Jonatan Isaksen.

– Jonatan er jo en ung fyr, som vi nu skal have skolet rigtigt helt fra bunden af. Han kommer fra Skjerns ungdomsafdeling, og det er fint. Men nu skal vi have pillet drengestregerne væk, og hjælpe Jonatan med at holde fokus på spillet. Vi har her en spiller, der er rigtig farlig, når han kommer op i fart. En rigtig kamikaze-spiller, der kommer med noget andet end Brian Køhler og Heino Jepsen på venstrebacken. Han skal lære at levere hver gang, og lykkes det, så vil han få en helt klar rolle på holdet, siger Kedde Jensen om den unge ”slangearm”.

Mikkel og Marck i mesterlære
Som deciderede udviklingsspillere har man også tilknyttet Mikkel Jacokbsen og målmand Marck Høigaard til truppen, hvor de to unge Give-knægte er kommet i en slags ”mesterlære”. – De kender begge deres rolle, og de ved, hvorfor de er her i truppen. De går fint til den til træningen, og de skal simpelthen bare suge til sig og rykke deres håndboldmæssige udvikling stabilt. De har begge potentiale, så meget er op til dem selv mht. hvor langt de kan nå, pointerer Kedde Jensen, der er glad for den nu 18 mand store trup. Den betyder nemlig, at sidste års sårbarhed overfor skader er meget mindre, og at den gamle sønderjyske håndboldkriger ikke selv behøver trække i kampuniformen ved skader, som det var tilfældet sidste sæson.

Skrevet af Jim Hoff, Danmark