Vild Givesejr efter ny gyserafslutning

SUS Nyborg 26-25 (12-13)

For anden kamp i træk forkælede Gives divisionsdrenge publikum med en nervepirrende kamp, der holdt højeste spændingsniveau til allersidste sekund – og for anden kamp i træk endte ”gyseren” med et at jublende Givemandskab kunne danse deres utroligt smukke sejrsdans hen over halgulvet efter slutfløjtet.

Og så var hjemmeholdet faktisk bagud med en enkelt pind 40 sekunder før tid!

Nyborgtræner: Give gjorde det glimrende!
Her fik SUS Nyborg en uintelligent udvisning for ikke at lægge bolden det rigtige sted. Det udnyttede HK Give Fremad til at score til 25-25 40 sekunder før tid. SUS Nyborg tager efterfølgende målmanden ud for at sikre sig begge point, men taber i stedet bolden til et aggressivt Giveforsvar, så Gives Anders Bøtcher kan score til 26-25 i de sidste sekunder.

Det var derfor forståeligt nok en skuffet SUS Nyborg-træner, der udtalte sig efter kampen.

– Spillernes indstilling er en udfordring i sådanne vigtige situationer. Vi var ganske enkelt ikke nok til stede nok i dag. Det var til gengæld Give, som spillede godt og kæmpede for at undgå nedrykning, lød det SUS Nyborg-træner Lasse Andersen efter det dramatiske nederlag i Ikærhallen.

Fokus og fight var sejrens fædre
Anderledes positiv var stemningen selvsagt i Givelejren, hvor træner og sportschef Kedde Jensen kunne berette om en fantastisk stemning efter den vitale sejr over det fynske tophold.

– Indrømmet, vi var sgu helt oppe at ringe efter den kamp her. Stor, stor cadeau til gutterne for at fighte og holde fokus helt fantastisk gennem 60 minutter, og så skal holdet også roses for at spille en skarp kamp både i angrebet og i forsvaret. Angrebsspillet var tålmodigt og skarpt med et godt vedvarende tryk på Nyborgs forsvar, mens forsvaret og de to keepere leverede en stærk præstation, selvom vi godt nok havde en del bøvl med Nyborgs stærke og uortodokse venstre back Mads Mortensen (6 mål, red.) siger Kedde Jensen.

Helt lige kamp
Kedde Jensen karakteriserer kampen som en helt lige affære, hvor intet hold på noget tidspunkt var foran med mere end 2 mål, og Give coachen gik da også til pause med en god mavefornemmelse.

– Jeg sagde til mine spillere, at de skulle blive ved med at holde den skarpe fokus og blive ved med at passe de opgaver, de havde fået stukket ud. Og det gjorde de til UG, simpelthen, lyder det rosende fra Givecoachen, der med 10 min. tilbage kunne se sit hold glide op på 22-21.

– Det bølger så igen lidt frem og tilbage. Jeg vælger at skifte Dennis Klinge i målet ud og sætte Mikkel Dubadi ind, og han kommer ind og leverer nogle fantastiske redninger af matchvindende karakter. Ved 25-25 satser Nyborg, der er i undertal, så hele butikken, og vi får pillet bolden fra dem, Anders Bøtcher er drønet afsted – og da hans afslutning piskede ind i nettet til 26-25, gik det da helt amok i Ikærhallen. Det var en fantastisk fornemmelse, og vi var allesammen megahøje lige i de der afgørende sekunder, erkender Kedde Jensen, der i den forbindelse sender et stort skulderklap til de loyale tilskuere, der var med til at skabe en fantastisk kulisse igen i Ikærhallen.

Momentum i Give
– Dem får vi i høj grad brug for igen på torsdag (d. 3. marts, red.), når HC Odense kommer på besøg. Nu er vi inde i god stime med højt niveau til træning, 3 sejre i træk, og det momentum skal vi ud og fastholde med Odense (ligger nr. 3 i rækken, red.). Jeg synes, det ser fint ud lige nu. Fight og sammenhold er begyndt at give resultater, og det betyder meget med de her sejre også rent mentalt, understreger Kedde Jensen, der ud over at skamrose hele holdet tildeler et ekstra skulderklap til matchwinner Anderts Bøtcher og Mikkel Dubadi for deres kampafgørende præstationer.

– Men jeg kunne også nævne Nicolai Emborg, der fighter helt fantastisk både i angreb og forsvar, klippen Kasper Tømrer i forsvaret og Kim Nissen der scorer 6 mål på 6 forsøg, siger Kedde Jensen.

Mål for HK Give Fremad:

Kim Nissen 6, Anders Bøtcher 5, Christian Skagen 5, Nicolai Emborg 4, Heino Jepsen 2, Kenneth Højgaard 2, Jonatan Isachsen 1 og Thomas Merrild 1.